voetbalzone

Neymar: ‘Ik doe niet aan theater, de kritiek maakt mij niet verdrietig’

Gijs Freriks15 jan 2014, 12:37
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2014, 12:37
Advertentie
voetbalzone

Neymar maakte in de zomer voor 57 miljoen euro de overstap van Santos naar Barcelona en heeft tot dusver niet teleurgesteld. De aanvaller was in 25 officiële wedstrijden goed voor 11 doelpunten en 12 assists. Toch heeft de voetbalwereld nog lang niet gezien wat de Braziliaan nog meer in zijn mars heeft, zo verzekert de linksbuiten in gesprek met Sport.

“Elke wedstrijd geeft mij meer vertrouwen en ervaring”, begint Neymar. “Ik voel mij steeds meer op mijn gemak met mijn ploeggenoten, maar ik weet dat ik nog veel beter kan dan ik tot dusver heb laten zien. Ik ben mij nog altijd aan het aanpassen. Het was moeilijk om mijn familie achter te laten, maar de spelers hebben mij hier met open armen ontvangen. Ik heb er altijd van gedroomd om bij een Europese topclub te spelen met zulke grote spelers. Ik heb mijn droom verwezenlijkt. Ik wil hier prijzen winnen.”

De 44-voudig international zegt te genieten van het samenspel met Andrés Iniesta, Xavi en Lionel Messi. “Als ik met hen speel, verdwijnt de druk. Dan leef ik mijn droom. Toen ik voor Barcelona tekende, wist ik dat ik de juiste keuze maakte.” De 21-jarige Neymar kent al met al een prima seizoen, maar krijgt af en toe ook te maken met kritiek. Hij zou bijvoorbeeld vaak gewillig naar het gras gaan, maar daar is Neymar het niet mee eens. “Ik doe niet aan theater. Als ik een harde trap krijg, probeer ik mijzelf te beschermen door niet in het duel te komen. Het maakt mij niet verdrietig wat ze zeggen.”

Bezig met laden …