voetbalzone

Neymar: ‘Ik heb een geweldige club uitgekozen om bij te spelen’

Erik van Dam05 dec 2013, 10:56
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2013, 10:56
Advertentie

Neymar staat nog steeds voor de volle honderd procent achter zijn besluit om bij Barcelona te tekenen. In de zomer betaalden de Catalanen zo’n 57 miljoen euro voor de komst van de aanvaller, die voor vijf jaar tekende. In dertien competitiewedstrijden maakte Neymar vier doelpunten en dat zijn nog niet echt cijfers om mee te pronken. De spits zegt echter dat hij er stapje voor stapje wel komt.

/

“Ik heb een geweldige club uitgekozen om bij te spelen”, merkt de Braziliaan op in een interview op de UEFA-website. “Ze hebben me hier met open armen ontvangen en het was ook het goede moment om Brazilië achter me te laten. De start is natuurlijk moeilijk als je hier komt, je moet wat langzamer spelen maar stap voor stap kom ik er wel. Het is hier anders dan bij Santos, zowel op als naast het veld.”

“Dit is de plek waar je leert hoe je moet leven en een goede prof moet zijn”, heeft Neymar al geconstateerd. “Ik heb me goed aan weten te passen en werk zo hard als ik maar kan voor het team. Een goede vriend die je terzijde staat helpt en gelukkig heb ik die in Dani Alves. Hij heeft me al heel erg goed geholpen. En mijn familie is er natuurlijk ook nog”, voegt de 21-jarige aanvaller eraan toe. In de Champions League wacht hij na vijf duels nog op zijn eerste treffer.

Bezig met laden …