voetbalzone

‘Neymar is bereid om salarisverlaging van 14 miljoen euro te accepteren’

Robin Bruggeman23 jun 2019, 11:27
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2019, 11:27
Advertentie

Neymar was het afgelopen seizoen vanwege meerdere zaken die op en naast het veld speelden onderwerp van gesprek en de aanvaller lijkt zich niet meer zo op zijn plek te voelen bij Paris Saint-Germain. De dribbelaar zou zijn zinnen dan ook hebben gezet op een terugkeer naar Barcelona en volgens Mundo Deportivo is hij bereid om een flink offer te brengen om dit mogelijk te maken.

De Catalaanse sportkrant schrijft zondag namelijk dat Barcelona de rentree van Neymar wel ziet zitten, maar dat het bij lange na niet in de buurt kan komen van het jaarsalaris dat hij momenteel in Parijs opstrijkt. De Braziliaan verdient maar liefst 36 miljoen euro op jaarbasis in het Parc des Princes en zal met een flink lager salaris genoegen moeten nemen. De kampioen van Spanje wil hem opnieuw 22 miljoen, het loon dat hij opstreek toen hij twee jaar geleden naar PSG vertrok, per jaar gaan betalen als hij inderdaad terugkeert.

Deze salarisverlaging vormt voor naar verluidt geen probleem voor de gretige Neymar, al zal hij Barça op nog een aantal manieren tegemoet moeten komen om een rentree in het Camp Nou mogelijk te maken. De aanvaller heeft namelijk nog een rechtszaak tegen zijn oude club lopen, aangezien de Catalanen weigeren om hem een loyaliteitsbonus van 26 miljoen te betalen na zijn vertrek naar PSG. Wat er gebeurt met deze zaak valt te bezien als hij er inderdaad voor kiest om weer terug te keren naar Barcelona.

Het bestuur van de club wil daarnaast dat hij zijn excuses aanbiedt aan de achterban voor de manier waarop hij vertrok. Een onlangs gehouden enquête onder de fans heeft namelijk uitgewezen dat een dikke zeventig procent van de socios niet zit te wachten op een terugkeer van de aanvaller, die in de kleedkamer overigens wel met open armen zal worden ontvangen.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu bemoeit zich volgens Mundo Deportivo vanwege de complexiteit van de situatie persoonlijk met de onderhandelingen met PSG. De verwachting is dat Barça naast een groot geldbedrag ook minstens een speler in de deal zal moeten betrekken en Philippe Coutinho lijkt op dit moment de meest waarschijnlijke kandidaat. Op de achtergrond speelt ook nog de interesse van aartsrivaal Real Madrid, dat probeert om de deal te ‘torpederen’.

Bezig met laden …