voetbalzone

'Neymar is geweldig, maar hij had met rood van het veld gemoeten'

Matthijs van Laar13 jun 2014, 13:34
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2014, 13:34
Advertentie
voetbalzone

Neymar groeide uit tot held van de Braziliaanse natie, maar dat had volgens Ivan Rakitic nooit mogen gebeuren. Niet alleen de simpel gegeven strafschop zat de spelmaker van Kroatië dwars; de aanvaller van het thuisland had volgens Rakitic al voor die tijd met een rode kaart van het veld moeten worden gestuurd.

Neymar plantte namelijk na 27 minuten spelen zijn arm in het gelaat van Luka Modric, die daarop ter aarde stortte. Leidsman Yuichi Nishimura nam het voorval waar, maar trok slechts geel. "Neymar is een geweldige speler, een echte topper, misschien wel een van de besten ter wereld, maar hij had een rode kaart moeten krijgen voor die overtreding", foeterde Rakitic in gesprek met El Mundo Deportivo.

De Japanse arbiter had het wedstrijdverloop daarmee fors kunnen beïnvloeden, maar liet dat dus na. "Als hij was weggestuurd, had hij ook die twee doelpunten nooit kunnen maken", aldus de Kroaat, die komend jaar hoogstwaarschijnlijk ploeggenoot wordt van Neymar. Zijn transfer van Sevilla naar Barcelona is, zoals hij zelf al eerder verkondigde, op een haar na afgerond. "Maar ik zeg er niks meer over. Ik concentreer me nu op het WK met mijn land", besloot Rakitic.

Bezig met laden …