voetbalzone

‘Neymar is goed, maar hoeveel doelpunten maakt hij met het hoofd?’

Gijs Freriks30 okt 2015, 20:15
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2015, 20:15
Advertentie

Neymar maakt met acht doelpunten en zes assists in elf officiële wedstrijden voor Barcelona een uitstekend seizoen door, maar Pelé vindt niet dat er moet worden overdreven. De oud-aanvaller stelt in een interview met Placar dat Neymar bijvoorbeeld niet de beste speler van Santos is sinds Pelé.

voetbalzone

“Neymar is een goede voetballer, maar hoeveel doelpunten heeft hij met zijn hoofd gemaakt in zijn leven? Hij is nogmaals een uitstekende speler, maar Vasconcelos was tien keer beter. Daar twijfel ik niet aan”, aldus de 75-jarige Braziliaan. Válter Vasconcelos Fernandes speelde tussen 1956 en 1958 als aanvallende middenvelder met Pelé samen bij Santos en maakte voor de club 111 doelpunten in 181 wedstrijden.

“Neymar is een aanvaller, speelt voorin, en daar blijft het ook bij. Hij verdedigt niet mee, zorgt niet voor de organisatie en maakt het spel niet. Het is moeilijk om hem met spelers uit het verleden te vergelijken als je ziet wat zijn zwakheden zijn. Maar in het huidige Braziliaanse elftal is hij wel de belangrijkste man”, aldus Pelé in het bovengenoemde magazine.

Bezig met laden …