voetbalzone

‘Neymar is niet racistisch bejegend, het is enorm opgeblazen’

Thijs Post03 jan 2016, 22:00
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2016, 22:00
Advertentie

Barcelona-aanvaller Neymar zou zaterdag in de derby met Espanyol (0-0) racistisch bejegend zijn door fans van de thuisclub. Barcelona-bestuurslid Toni Freixa schreef op Twitter dat de scheidsrechter in zijn wedstrijdrapport melding had gemaakt van racisme aan het adres van Neymar. Er was echter helemaal geen sprake van, zegt Espanyol-voorzitter Joan Collet.

voetbalzone

“Ik was aanwezig, net als 30.000 andere supporters. Er is helemaal niets gebeurd”, laat Collet weten aan AS. “Misschien heeft een fan wat geroepen, maar het is ongelooflijk opgeblazen. Er was helemaal geen sprake van generalisatie, dat is een leugen.”

“Het was een risicowedstrijd, maar er waren geen incidenten. De fans hebben zich uitstekend gedragen. Wij kunnen trots zijn op de wedstrijd en wij kijken uit naar de toekomst”, aldus Collet, die ook niet te spreken is over de kritiek op het harde spel van zijn ploeg. “De gebruikelijke mensen beginnen weer met hun pro-Barcelona propaganda. Ik heb niets gehoord van de spelers of de coach van Barcelona, alleen maar van de gebruikelijke namen.”

“Als er iets gebeurt wordt het onderwerp geweld aangesneden en dan is het plots een schande. Het is een leugen dat wij gewelddadig waren. Als Barcelona niet wint, is het altijd hetzelfde liedje. Ze proberen te verklaren waarom ze een keer niet kunnen winnen. Het was gewoon een normale wedstrijd en de scheidsrechter had het goed door niemand van het veld te sturen”, zegt Collet.

Bezig met laden …