voetbalzone

‘Neymar is slim en weet dat hij in de pikorde achter Messi staat’

Erik van Dam16 jul 2013, 20:04
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2013, 20:04
Advertentie

Barcelona hoeft er niet voor te vrezen dat Neymar door zijn vermeende sterrengedrag en vedetteneigingen de verhoudingen in de kleedkamer zal verstoren. Volgens voormalig verdediger annex middenvelder José Edmílson kent de Braziliaanse trukendoos zijn plaats en beseft hij dat hij nog lang niet het niveau heeft bereikt van Lionel Messi, met wie Neymar een dodelijk duo moet gaan vormen in Camp Nou.

/

Barcelona betaalde 57 miljoen euro voor de komst van Neymar, die de overstap maakte van Santos. Niet iedereen is ervan overtuigd dat de Zuid-Amerikanen een goede tandem zullen vormen in Catalonië. Johan Cruijff zei eind juni bijvoorbeeld dat Barcelona Messi moet verkopen, nu ook Neymar is gearriveerd. Edmílson, die zelf vier seizoenen voor los Azulgrana speelde, is het daar niet mee eens. “Neymar is een slimme jongen, hij weet dat hij in de pikorde achter Messi staat. Hij speelt al vijf jaar lang op het hoogste niveau”, zegt hij.

De Braziliaan denkt dat zijn landgenoot alleen binnen de lijnen voor opwinding zal zorgen, in positieve zin. “De mensen in de kleedkamer van Barcelona zullen verbaasd zijn over de manier waarop hij zich zal gedragen en hoe goed hij luistert naar degenen die beter dan hij zijn. Hij zal voor geen enkele problemen zorgen. Neymar is een geweldige jongen. Hij en Messi hebben verschillende karakters, maar zijn geweldige spelers”, aldus Edmílson.

Bezig met laden …