voetbalzone

Neymar kiest kant van aartsrivaal: ‘Ik hoop dat Argentinië het WK wint’

Thijs Post11 jul 2014, 10:00
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2014, 10:00
Advertentie

Er zullen maar weinig Brazilianen zijn die hopen dat Argentinië zondag op het veld van het Maracanã de wereldtitel pakt, maar Neymar is er wel een van. De sterspeler van Brazilië, die geblesseerd afhaakte bij de nationale ploeg en daardoor niet in het veld stond bij het pak slaag tegen Duitsland (1-7), duimt voor zijn ploeggenoten van Barcelona.

voetbalzone

“Ik heb altijd gezegd dat ik hoopte dat Argentinië in de finale zou komen. Ik rekende erop dat Brazilië er ook bij zou zijn. Maar helaas is het anders gelopen”, tekent persbureau ANP op. “Maar nog steeds hoop ik het beste voor Argentinië omdat daar mijn teamgenoten Lionel Messi en Javier Mascherano spelen. Ik hoop dat zij de titel winnen.”

De uitspraken van Neymar zijn opvallend, omdat Brazilië en Argentinië al sinds jaar en dag aartsrivalen zijn op het voetbalveld. Dat telt voor Neymar nu niet en hij vindt dat met name Messi het verdient om de titel te pakken. “Hij heeft bijna alles gewonnen en hij verdient het om kampioen te worden. Hij is mijn teamgenoot en hij is bovendien mijn vriend.”

Bezig met laden …