voetbalzone

'Neymar kiest voor Barcelona: bekendmaking zondagavond of maandag'

Daniel Cabot Kerkdijk25 mei 2013, 17:45
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2013, 17:45
Advertentie

Volgens Marca is de kogel door de kerk: Neymar speelt met ingang van komend seizoen voor Barcelona. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd al duidelijk dat het vertrek van de aanvaller bij Santos al min of meer in kannen en kruiken was. De Braziliaanse club erkende dat men twee aanbiedingen had geaccepteerd en dat de keuze aan Neymar was. De aanvaller heeft naar verluidt, zoals de verwachting was, voor een vijfjarig contract met de landskampioen van Spanje gekozen.

/

Barcelona heeft volgens de meest verkochte sportkrant van Spanje een akkoord met zowel Santos als Neymar. In de komende 24 uur worden de contracten opgesteld en zullen nog enkele details worden afgerond. Met de transfer van de dribbelaar, die ook voor een vijfjarig contract met aartsrivaal Real Madrid had kunnen kiezen, is een bedrag van in totaal vijftig miljoen euro gemoeid, inclusief aanbetaling.

Neymar gaat in het Camp Nou jaarlijks zeven miljoen euro verdienen. Dat is vier miljoen euro minder dan hij in het Santiago Bernabéu had kunnen opstrijken. De verwachting is dat Barcelona de komst van de Braziliaans international zondag na het competitieduel met Espanyol bekendmaakt of de dag erna, maandag.

Bezig met laden …