voetbalzone

Neymar krijgt advies van ploeggenoot: 'Houd je stil en leer van je fouten'

Bart Kruyt22 jun 2015, 10:40
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2015, 10:40
Advertentie

Voor Neymar is het tijd voor vakantie. De aanvaller van de Braziliaanse ploeg is na zijn wangedrag na de wedstrijd tegen Colombia voor vier wedstrijden geschorst en omdat is besloten om niet tegen deze straf in beroep te gaan, zit de Copa América er voor hem op. Neymar zal maandag het spelershotel van de Braziliaanse ploeg verlaten en kan zich gaan richten op volgend seizoen.

voetbalzone

Neymar kreeg het na het duel met Colombia (0-1) aan de stok met Carlos Bacca, nadat hij de bal tegen Pablo Armero aan had geschoten. Die ging als een stervende zwaan naar de grond en Neymar deelde bij het opstootje dat volgde Jeison Murillo een kopveeg uit. Neymar kreeg daarop weer een duw van Bacca en zou in de catacomben scheidsrechter Enrique Osses hebben aangevlogen. Daarom kwam de Zuid-Amerikaanse bond met het voorstel voor de flinke schorsing.

Maandag werd bekend dat de schorsing is geaccepteerd en dat Neymar de Braziliaanse ploeg dus niet meer kan helpen. Dani Alves heeft een goed gesprek gehad met zijn ploeggenoot bij Barcelona: "Ik heb hem gezegd dat hij niet moet reageren en hiervan moet leren, zodat hij deze fouten in de toekomst niet herhaalt. Want uiteindelijk heeft hij de Braziliaanse ploeg hiermee pijn gedaan", zei de rechtsback, die wel van mening is dat Neymar veel te zwaar is gestraft.

"De schorsing is overdreven; als het om een andere speler zou gaan, was er niet zoveel ophef geweest", meende Dani Alves. "Dit is vervelend voor ons, want wij zijn de speler die voor ons het verschil kan maken kwijtgeraakt. Neymar is een speler die de hele tijd getrapt wordt, maar wij willen dat niet te belangrijk maken. Voetbal is daar veel te mooi voor: het gaat in deze sport om mooie acties en doelpunten." Zonder Neymar won Brazilië van Venezuela; in de kwartfinale wacht Paraguay.

Bezig met laden …