voetbalzone

Neymar krijgt complimenten: ‘Dat is wel uniek voor zo’n speler’

Erik van Dam12 dec 2013, 06:24
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2013, 06:24
Advertentie
/

Neymar trok in de zomer voor zo’n 57 miljoen euro naar Barcelona en maakte sindsdien slechts 5 doelpunten in 20 wedstrijden. Woensdagavond was het echter zijn avond en voltooide Neymar voor het eerst een hattrick in het shirt van de Catalanen. Het waren ook direct zijn eerste treffers in de Champions League, na vijf duels zonder goal. Gerardo Martino sprak na afloop vol lof over hem.

“Neymar begon niet zo goed vanavond, hij moest wennen aan de rol van centrale aanvaller. Maar na het eerste doelpunt liet hij zien waartoe hij in staat was”, gaf de trainer aan na de dikke 6-1 overwinning op Celtic. “Wat me het meest verbaast met Neymar is dat hij zo betrokken is bij het team, hoe hij omschakelt bij balverlies: dat is wel uniek voor zo’n speler”, vindt Martino.

De coach van Barcelona zag zijn team ‘de meest complete wedstrijd tot nu toe’ neerzetten in Camp Nou. “Ik ben vooral blij dat we het niveau lange tijd vast wisten te houden. Ons doel is om iedere wedstrijd zo te spelen als vanavond.” Feestvarken Neymar zei blij te zijn dat hij zijn stempel wist te drukken op het duel. “Al was het belangrijkste dat we iets konden laten zien na twee nederlagen. We denken nu weer aan de competitie”, sprak de Braziliaan.

Bezig met laden …