voetbalzone

Neymar legt uit: 'Dat we dat voor elkaar hebben, is erg belangrijk’

Daniel Cabot Kerkdijk15 dec 2016, 20:25
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2016, 20:25
Advertentie

Neymar is niet meer weg te denken uit de voorhoede van Barcelona. Samen met Luis Suárez en Lionel Messi vormt de Braziliaan een uitstekende aanval die iedere ploeg de stuipen op het lijf jaagt. Voor Neymar was het echter wel aanpassen toen hij in de zomer van 2013 arriveerde in Spanje.

/

In gesprek met CNN vertelt Neymar dat hij door 'een moeilijke periode' ging in Barcelona. Messi nam hem daarna bij de hand en zorgde ervoor dat de aanpassing van de aanvaller vlot verliep. “Messi zag dat ik treurig was, dat ik mijn hoofd naar beneden liet hangen.”

Hierop besloot de Argentijnse ster zijn nieuwe ploeggenoot moed in te spreken. “Hij vertelde me dat ik moest doorgaan en mijn spel moest spelen zoals ik dat altijd speelde”, vervolgt Neymar. “Daarmee hielp hij mij heel erg op dat moment. Messi is een persoon waar ik veel waardering voor heb.”

Dat Neymar, Messi en Suárez zo’n sterke aanval vormen, ligt niet alleen aan de voetbalcapaciteiten, denk de Braziliaan. “We zijn goed bevriend. En ik denk dat de zorgzaamheid, vriendschap en blijdschap die we voor elkaar hebben erg belangrijk is.” Het drietal komt uit verschillende landen uit Zuid-Amerika en dan is het uniek dat de vriendschap er is, meent Neymar: “Het is moeilijk om dit te laten gebeuren, met drie Zuid-Amerikanen. Maar het is iets dat wij hebben veranderd.”

Bezig met laden …