Neymar maakt doelpunten nummer 45 en 46 in shirt van Brazilië

Erik van Dam09 sep 2015, 07:18
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 07:18

Brazilië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de Verenigde Staten verslagen in een oefeninterland in de staat Massachusetts. O Seleção trof een belabberd spelende tegenstander en ging met een 1-4 overwinning aan de haal. Neymar nam twee doelpunten voor zijn rekening en Hulk en Rafinha tekenden voor ieder een doelpunt. Vlak voor tijd maakten de Amerikanen nog heel mooi wel hun eretreffer.

Een paar dagen geleden won Brazilië nog nipt van Costa Rica (1-0), ook toen op Amerikaanse bodem. De twee oefenduels dienen als voorbereiding op de twee WK-kwalificatiewedstrijden die de Zuid-Amerikanen volgende maand spelen tegen Chili en Venezuela. Brazilië is de testen goed doorgekomen en lijkt er klaar voor. De eerste goal van de avond was al meteen een mooie, van Hulk.

De aanvaller van Zenit Sint-Petersburg profiteerde van goed voorbereidend werk van Willian en schoot hard binnen, nadat zijn teamgenoot een voorzet tegen de linkerpaal had zien belanden. Vijf minuten na rust viel ook de tweede goal voor Brazilië: Geoff Cameron liep Neymar ondersteboven en die verdiende een strafschop, die hij zelf binnen schoot. Vervolgens zorgde Rafinha op fraaie wijze met zijn eerste doelpunt ooit voor Brazilië voor 0-3 en was het slotwoord voor Neymar.

De aanvaller van Barcelona schoot na een snelle aanval in de korte hoek de 0-4 tegen de touwen. Het betekende dat Neymar zijn doelpuntentotaal in het shirt van Brazilië naar 46 tilde, en dat pas op 23-jarige leeftijd. De wereldster heeft nog maar vier man voor zich op de lijst met eeuwige topscorers: Zico (48), Romário (55), Ronaldo (62) en de leider Pelé (77). Alleen het gemiddelde van Romário en Pelé is beter dan dat van Neymar. In de wedstrijd zelf bepaalde Danny Williams overigens de eindstand nog op 1-4 met een enorme uithaal vanuit de tweede lijn.