Neymar maakt hattrick en staat met twintig jaar al op dik 150 treffers

Daniel Cabot Kerkdijk04 nov 2012, 09:00
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2012, 09:00

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Radamel Falcao kwamen zaterdag opvallend genoeg allen niet tot scoren in de Primera División, maar in Brazilië liet Neymar weer van zich spreken. Op bezoek bij Cruzeiro nam het Braziliaanse toptalent drie van de vier doelpunten van werkgever Santos voor zijn rekening: 0-4. Door zijn hattrick overschrijdt Neymar de barrière van 150 treffers in zijn loopbaan.

/

Neymar speelde een sublieme wedstrijd en rechtvaardigde de belangstelling van diverse clubs uit Europa. Na twaalf minuten spelen opende hij de score, na een pass van Arouca: 0-1. Enkele minuten voor rust werd Neymar door André in stelling gebracht en viel ook de 0-2 in het Estádio Raimundo Sampaio. Na rust bereidde hij de 0-3 van Felipe Anderson voor en bepaalde hij zelf de eindstand, na goed voorbereidend werk van zijn Argentijnse collega Ezequiel Miralles: 0-4.

Neymar maakte 152 doelpunten in zijn nog prille loopbaan. Een groot deel produceerde hij in het tenue van Santos: 122 stuks. De overige treffers maakte Neymar in het shirt van de Braziliaanse selectie, inclusief vertegenwoordige elftallen van o Seleção Brasileira: 30. Dit jaar staat de teller al op 41 goals.