voetbalzone

‘Neymar maakte bij Barça hetzelfde mee, ik ben meer verbonden met Real’

Robin Bruggeman28 dec 2017, 08:16
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2017, 08:16
Advertentie

Ronaldo Luís Nazário de Lima speelde in het seizoen 1996/97 voor Barcelona en maakte in dat ene jaar maar liefst 34 doelpunten in de Spaanse competitie. Zijn dienstverband in Catalonië bleef echter ook maar beperkt tot die ene voetbaljaargang en in juli 1997 stapte hij voor 28 miljoen euro over naar Internazionale.

De Braziliaan speelde daarna nog voor Real Madrid en geeft die club de voorkeur boven aartsrivaal Barcelona: “Ik voel me, ondanks dat ik mijn beste jaar bij Barcelona had, veel dankbaarder en veel meer verbonden met Real. Maar het einde van mijn periode bij Barcelona was mijn eigen fout en leek erg op wat Neymar mee heeft gemaakt”, vertelt hij bij Esporte Interativo.

Ronaldo is niet de enige Braziliaan die door de achterdeur is vertrokken uit het Camp Nou en de voormalige spits snapt niet waarom de relatie tussen Barcelona en spelers uit het Zuid-Amerikaanse land vaak met een negatieve noot worden beëindigd: “Dit gebeurt al geruime tijd, aangezien de bestuurders bij Barcelona hetzelfde hebben gedaan bij Romário. Daarna deden ze het ook nog bij Ronaldinho. Maar Barcelona is een prachtige stad en een prachtige club.”

Bezig met laden …