voetbalzone

Neymar mist Copa América na akkoord tussen bond en Barcelona

Erik van Dam20 apr 2016, 23:40
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2016, 23:40
Advertentie

Neymar zal over twee maanden niet deelnemen aan de Copa América in de Verenigde Staten. Barcelona zag het niet zitten dat de aanvaller mee zou doen aan zowel dat toernooi als de Olympische Spelen in Brazilië, die in augustus gehouden worden. Neymar neemt nu wel deel aan het mondiale toernooi in zijn eigen land maar skipt de Copa América.

/

Barcelona laat woensdagavond zelf weten dat het een akkoord heeft bereikt met de Braziliaanse bond (CBF). Na overleg met bondsvoorzitter Marco Polo del Nero is afgesproken dat de aanvaller wel afgestaan wordt aan de Olympische selectie van de Brazilianen, maar dat hij niet van de partij is tijdens de 45ste editie van de Copa América.

Jordi Mestre, vicevoorzitter van Barcelona, gaf al aan dat de voorkeur van de club uitging naar deelname aan één van de beide toernooien voor Neymar. Men vreesde dat de aanvaller overbelast zou raken door de vele wedstrijden in de zomer en heeft nu zijn zin gekregen. De Copa América verliest nu wel meteen één van zijn grootste potentiële sterspelers op het toernooi.

Bezig met laden …