voetbalzone

'Neymar moet naar Barça, maar wel pas na het WK'

Matthijs van Laar11 dec 2012, 18:54
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2012, 18:54
Advertentie
/

Mocht voor Neymar het moment aanbreken dat hij Brazilië wil verlaten, dan is Barcelona de enige juiste optie voor hem. Dat vindt althans Muricy Ramalho, die het supertalent onder zijn hoede heeft bij Santos. De oefenmeester denkt dat de speelstijl van de Spanjaarden de jonge aanvaller het beste ligt. Ramalho is echter wel van mening dat de twintigjarige international pas na de zomer van 2014 naar Europa moet gaan.

“Neymar is op dit moment de vierde of vijfde beste speler ter wereld, maar na het WK zal hij exceptioneel zijn”, legt de coach uit in een vraaggesprek op La Xarxra Radio. “Het zou toch schattig zijn om hem samen te zien spelen met Lionel Messi? Barcelona lijkt veel op Santos, omdat ook zij graag willen voetballen. Om die reden denk ik dat hij het beste naar die club kan gaan.”

“Maar wel na het WK”, aldus Ramalho. “Het is belangrijk dat hij zijn nieuwe werkgever zorgvuldig kiest.” Tijdens het interview liet de 57-jarige coach ook nog even weten dat wat hem betreft de Gouden Bal voor beste speler ter wereld naar Messi gaat. “Niemand kan hem evenaren. Andrés Iniesta is weliswaar een van de beste spelers ter wereld, maar bij Messi komt niemand in de buurt. Hij breekt record na record en maakt onmogelijke dingen waar.”

Bezig met laden …