voetbalzone

'Neymar naar Barça; clubs schrikken van 105 miljoen'

Daniel Cabot Kerkdijk25 sep 2012, 08:32
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2012, 08:32
Advertentie
/

Bij Barcelona maakt men zich geen zorgen over de vermeende belangstelling van Paris Saint-Germain in Neymar, zo claimt Sport dinsdag. De Spaanse club is op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de aanvaller van Santos en is ervan overtuigd dat de Braziliaans international naar het Camp Nou komt zodra hij de oversteek naar Europa maakt. PSG informeerde afgelopen zomer naar Neymar, maar kreeg te horen dat de transfer van het talent naar Barcelona al rond is.

Leonardo, technisch directeur van PSG, zou aan Luiz Álvaro de Oliveira, voorzitter van Santos, en Wagner Ribeiro, een van de zaakwaarnemers van Neymar, hebben gevraagd hoe beide partijen stonden tegenover een lucratief voorstel uit Parijs. Dit gebeurde ten tijde van de onderhandelingen van PSG met Sao Paulo over de winterse transfer van Lucas Moura. Het antwoord van De Oliveira was duidelijk: Neymar is speler van Barcelona zodra zijn periode bij Santos erop zit. Leonardo kreeg te horen dat andere clubs 105 miljoen euro dienen over te maken.

/

Sport claimt dat Neymar per se naar Barcelona wil, omdat het spel van de Catalanen uitermate geschikt is voor zijn kwaliteiten en hij ooit tot de beste voetballer ter wereld wil uitgroeien. Het ligt in de lijn der verwachting dat Neymar in de zomer van 2013 wordt aangetrokken, ook al loopt zijn contract met Santos nog een jaar langer door. Spaanse media schrijven dat Barcelona-preses en voormalig Nike-topman Sandro Rosell al een voorcontract met Neymar heeft afgesloten, evenals een akkoord met Santos over het totaalbedrag voor de transfer van de aanvaller.

Rosell, die vanwege zijn werkverleden zeer goede contacten in Brazilië heeft, wil de laatste maanden weinig meer kwijt over de eventuele komst van Neymar. "Daar is het nog te vroeg voor", claimde de hoogste sportbestuurder onlangs. De Catalanen zouden vorig jaar al een bedrag van tien miljoen euro hebben overgemaakt en krijgen, indien de transfer uiteindelijk toch niet doorgaat, een 'schadevergoeding' van veertig miljoen euro van de club die Neymar overneemt. Dit is exclusief de transferclausule van 65 miljoen euro die de aanvaller momenteel in zijn contract heeft staan. In totaal zou een club dus alleen qua transfersom al 105 miljoen euro kwijt zijn.

Bezig met laden …