voetbalzone

Neymar: ‘Pa heeft die contracten getekend, er is niets illegaals aan’

Gijs Freriks15 jan 2014, 19:00
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2014, 19:00
Advertentie
voetbalzone

Neymar ontkent dat er onrechtmatigheden zijn opgetreden bij zijn transfer van Santos naar Barcelona. Rechter Pablo Ruz wil het contract van de aanvaller onder ogen zien, maar de Catalaanse club beroept zich op zijn geheimhoudingsplicht. Nog niet alle details over de miljoenentransactie zijn boven tafel gekomen; wat het precieze totaalbedrag is en waar al het geld heen is gegaan, is niet duidelijk.

“Mijn vader was de persoon die de contracten heeft ondertekend en hij is iemand die ik voor de volle honderd procent vertrouw”, zegt de 21-jarige Neymar in de Spaanse krant Sport. “Er is niets illegaals aan. Maar als er iemand twijfels heeft, dan moeten ze maar met hun vragen naar mijn vader stappen, want ik concentreer me alleen op mijn eigen rol en dat is voetballen”, besluit de baltovenaar.

Eerst claimde Barcelona dat het totale transferbedrag 57,1 miljoen euro was, later deden ook sommen van 65 miljoen en 74 miljoen de ronde. Van dat laatste bedrag zou er veertig miljoen euro aan tekengeld in de zakken van Neymar en zijn familie zijn verdwenen. Slechts een klein deel zou naar Santos zijn gegaan. Dat wil rechter Ruz onderzoeken, maar Barcelona lijkt voorlopig geen medewerking te willen verlenen.

Bezig met laden …