voetbalzone

‘Neymar speelde goed, ja, maar ik heb hem betere duels zien spelen’

Erik van Dam27 okt 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2013, 00:00
Advertentie

Neymar maakte zaterdagavond een uitstekende indruk in zijn eerste Clásico. De Braziliaanse aanvaller, die in de zomer bij zijn club arriveerde, hielp Barcelona met een doelpunt en een assist aan een 2-1 zege op Real Madrid. Trainer Gerardo Martino zegt dat Neymar het prima deed in de kraker. Hij heeft hem echter wel eens betere wedstrijden zien spelen, voegde hij eraan toe.

/

Niet iedereen is al overtuigd van de waarde van de 21-jarige Neymar voor Barcelona. Johan Cruijff zei weliswaar dat ‘zelfs een blinde nog ziet hoe goed Neymar is’, maar met pas twee goals achter zijn naam sinds zijn intrede in Spanje droeg Neymar nog niet echt veel bij aan de scores van Barcelona in de Primera División.

De critici zullen de komende dagen echter zwijgen, nu de Zuid-Amerikaanse aanvaller een treffer en assist leverde in een grote wedstrijd. “Zijn doelpunt was erg belangrijk en hij speelde goed, ja, al heb ik hem beter zien spelen”, was het enige wat Martino er bescheiden over zei. Technisch directeur Andoni Zubizarreta was lovender. “Los van het doelpunt gedroeg Neymar zich erg goed, hij ging steeds de één op één aan.”

Bezig met laden …