voetbalzone

Neymar sr. zorgt voor vraagtekens: 'Wij willen het contract uitdienen'

Bart Kruyt19 mei 2013, 08:00
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2013, 08:00
Advertentie

Het blijft volstrekt onduidelijk of Neymar nu in de zomer naar Europa zal vertrekken of niet. De aanvaller van Santos wordt al maandenlang in verband gebracht met Barcelona en vrijdag liet vicevoorzitter Odilio Rodrigues nog weten dat de aanvaller alleen naar de kampioen van Spanje wil verhuizen. Omdat het contract van Neymar in de zomer van 2014 afloopt, willen Santos en investeerdermaatschappij DIS (die de transferrechten in handen hebben) snel zaken doen.

/

Barcelona-trainer Tito Vilanova gaf zaterdag toe dat de onderhandelingen over Neymar gaande zijn, al is hij zelf niet bij die gesprekken betrokken. De vader van Neymar stelt echter dat zijn zoon helemaal niet bezig is met een vertrek bij Santos: "Wij willen het contract uitdienen", stelt hij in gesprek met Radio Bandeirantes. "Als Santos het wil, dan zal ik met mijn zoon praten om te kijken of hij toch wil vertrekken. Maar ik weet niets van onderhandelingen met Barcelona."

"We hebben de toekomst van Neymar zorgvuldig gepland en in die plannen blijft hij tot na het WK bij Santos", vervolgt Neymar senior. "Als Santos die plannen wil wijzigen, dan moeten we wel geïnformeerd worden. Barcelona wil Neymar hebben, maar ze wachten tot 2014 op hem. Ze houden hem scherp in de gaten, maar dat geldt overigens ook voor Real Madrid."

Rodrigues was deze week in Madrid en dat leek te betekenen dat Real toch weer serieus in de race was. "Maar ik was jarig en verbleef er met mijn vrouw", maakt Rodrigues duidelijk. "Alleen de leiding van Barcelona wist dat ik in Spanje was en ja, ik heb weer met Sandro Rosell (voorzitter van Barcelona, red.) gesproken. Hij heeft me opnieuw laten weten dat Barcelona Neymar wil hebben. We zullen moeten afwachten, binnenkort praten we verder over cijfers."

Bezig met laden …