voetbalzone

Neymar verrast door Messi: 'Ik hoorde wat slechte verhalen over hem'

Matthijs van Laar10 jun 2014, 19:12
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2014, 19:12
Advertentie

Neymar kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste jaar in Barcelona. De verwachtingen rond de Braziliaanse ster waren torenhoog, maar de brille die hij toonde bij Santos en de nationale ploeg kreeg het publiek in Camp Nou vaak niet te zien. "Het was niet perfect, maar het was ook niet slecht", vat de 22-jarige aanvaller zijn eerste seizoen in Catalaanse dienst samen.

voetbalzone

In gesprek met Red Bulletin zegt Neymar met name blij te zijn over alles dat hij in zijn eerste twaalf maanden heeft geleerd. Dat hij daarnaast ietwat in de schaduw stond van bijvoorbeeld Lionel Messi, deert hem niet. "Messi heeft me op het veld verrast", zegt hij. "Voor ik aankwam hoorde ik wat slechte verhalen over hem. Dat hij erg gereserveerd zou zijn en nooit met iemand sprak. Nu zie ik dat helemaal anders."

Volgens Neymar is de Argentijnse wereldster juist een aimabele man, die ook in de privésfeer een steun blijkt. "Hij is niet alleen een genie op het veld, maar daarbuiten steunt hij mij voor de volle honderd procent. En niet alleen mij, ook anderen. Ik kan niks slechts over hem zeggen", aldus Brazilië's hoop voor het WK. Neymar speelde in zijn eerste jaar bij Barcelona 41 wedstrijden, waarin hij 15 keer scoorde en 15 assists leverde.

Bezig met laden …