Neymar verschijnt voor het eerst in bijna jaar tijd op trainingsveld

Jan Hoeksema30 sep 2024, 21:14
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2024, 21:14

Neymar heeft de groepstraining bij Al-Hilal hervat, zo is te zien op beelden die de club heeft gedeeld op de officiële kanalen. De Braziliaanse ster kampt al sinds oktober vorig jaar met een kruisbanblessure en is inmiddels op de weg terug.

Het ging voor Neymar mis in de interland tussen Uruguay en Brazilië op 18 oktober (2-0). Vlak voor rust ging de aanvaller met veel pijn naar de grond en moest hij zich laten vervangen door Richarlison.

Sindsdien speelde Neymar geen minuut meer. Zondag nam hij voor het eerst weer deel aan de groepstraining.

Op Instagram reageert de duurste speler aller tijden op zijn rentree. "Blij om weer bij de groep te zijn", schrijft hij. "Vanaf nu is het alleen maar plezier."

Voorlopig gaat Neymar nog geen officiële minuten maken. De linksbuiten heeft nog even nodig om volledig te herstellen en zal nog zeker een aantal weken moeten wachten op wedstrijdactie.

Neymar staat sinds de zomer van 2023 onder contract bij Al-Hilal. Destijds maakte de Saudische topclub negentig miljoen euro over naar Paris Saint-Germain.

In ruim een jaar tijd kwam Neymar tot slechts vijf wedstrijden. Daarin was hij goed voor één goal en drie assists.