voetbalzone

Neymar vertrekt: ‘Hier blijven zou me van binnen kapot maken’

Erik van Dam22 jun 2015, 14:49
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2015, 14:49
Advertentie

In de tweede groepswedstrijd van de Copa América pakte Neymar een rode kaart tegen Colombia en na afloop wachtte hij bij de spelerstunnel de scheidsrechter op, die hij vervolgens de verkeerde woorden toebeet. De Zuid-Amerikaanse federatie (CONMEBOL) schorste de aanvaller van Brazilië voor vier wedstrijden en de Braziliaanse bond (CBF) gaat niet in beroep, dus vertrekt Neymar naar huis. Dat vindt hij jammer, zegt hij.

voetbalzone

Neymar legt via Instagram uit dat hij in spanning afwachtte of de Braziliaanse bond nog beroep zou aantekenen of niet. “Helaas kan ik mijn land niet meer dienen tijdens deze Copa América. Ik weet dat mijn aanwezigheid in de selectie belangrijk is, net zoals de aanwezigheid van een ieder belangrijk is. Zij moeten nu, meer dan ooit tevoren, hun gedachten volledig toeleggen op de aankomende wedstrijden”, zegt Neymar.

“Ik kreeg de taak mee een van de leiders in de groep te zijn en als aanvoerder de verantwoordelijkheid te dragen richting succes. En ik moest keuzes maken, of die nu goed of verkeerd waren. En dit was ook een moment om een keuze te maken”, legt de aanvaller uit over zijn vertrek uit de selectie. “Ongeacht waar ik vanaf nu ben zal ik Brazilië steunen en juichen voor de successen van mijn teamgenoten. Maar om hier te blijven en te trainen, nee, dat zou me van binnen kapot maken”, denkt Neymar.

“Daar zou ik geen plezier uit halen. Het is afschuwelijk om te trainen zonder je ergens op voor te bereiden en dat zou zomaar een ongelukkige blessure tot gevolg kunnen hebben. En dat zou het allemaal nog moeilijker maken”, weet de aanvaller, die zijn excuses aanbiedt aan zijn teamgenoten en de staf. Hij sluit af met een succeswens aan Brazilië, dat over vijf dagen in Concepción uitkomt tegen Paraguay in de kwartfinale.

Bezig met laden …