voetbalzone

Neymar wekt woede bij Nederlandse F1-journalisten met actie in Barcelona

Mart Oude Nijeweeme22 jun 2023, 11:15
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 11:15
Advertentie

Neymar heeft zich niet geliefd gemaakt bij het Nederlandse Formule 1-journaille. De Braziliaanse vedette was onlangs aanwezig bij de Grand Prix van Spanje, maar overtrad daar de regels door zich tijdens de race aan de zijkant van de baan op te houden. Mogelijk leidt de actie van Neymar tot een beperking op de grid-access. "Het zal voor ons journalisten binnenkort wel afgelopen zijn met dat mooiste halfuurtje van het Formule 1-weekend", schrijft Algemeen Dagblad-journalist Arjan Schouten geïrriteerd.

Voorafgaand aan de Formule 1-races verschijnen steeds vaker wereldwijde celebreties op de baan om zich op de gevoelige plaat vast te laten leggen. Zo lieten onder meer Bono, Brad Pitt, Tom Cruise, Shaquille O’Neal, David Beckham, Shakira, Daniel Craig, Mariah Carey en Usain Bolt zich al zien tussen de bolides. Tijdens de Grand Prix van Spanje, drie weken geleden verreden in Barcelona, was het de beurt aan Neymar. De Braziliaan hield zich echter niet aan de regels.

"In Spanje was Max Verstappen op Circuit de Catalunya al aan zijn opwarmronde begonnen toen Neymar nog langs de kant op het gras stond, tussen teampersoneel van Red Bull Racing en Mercedes. En daar is de autosportpolitie van de FIA absoluut niet van gediend", schrijft Schouten in zijn column. "Was mij dit als geaccrediteerd journalist overkomen, dan was hoogstwaarschijnlijk stante pede mijn accreditatie van mijn nek gerukt. Terecht ook, veiligheidsrisico’s moet je niet negeren."

De kans bestaat dat de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) maatregelen treft naar aanleiding van de actie van Neymar. "Supersterren gaan ze echt de toegang niet ontzeggen, om de chaos daar wat te verminderen. Nee, wij (kranten)reporters zullen ongetwijfeld de dupe worden van het wangedrag van de celebs. Dat nou juist Neymar het moest verknallen voor ons Formule 1-journalisten, wie had dat gedacht?", aldus Schouten.

Bezig met laden …