voetbalzone

Ngog kan nog kiezen tussen WK-gangers Frankrijk en Kameroen

Erik van Dam19 nov 2009, 10:52
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 10:52
Advertentie

David Ngog heeft in eigen hand voor welk land hij in actie gaat komen op het WK 2010. De twintigjarige aanvaller van Liverpool is door de nationale bond van Kameroen benaderd om voor hen uit te komen. In het verleden speelde hij echter al diverse interlands voor de vertegenwoordigende elftallen van Frankrijk. Binnenkort zal hij uitsluitsel geven over zijn keuze.

/

Omdat de vader van Ngog in Kameroen is geboren, kan de spits voor de Afrikanen gaan spelen. Paul Le Guen is bondscoach van het land en kent Ngog nog van hun gezamenlijke periode bij Paris Saint-Germain. Daar speelde de aanvaller twee jaar, alvorens Liverpool zich meldde en hem overnam. Dit seizoen is hij bij de Engelsen bezig aan een goed seizoen.

Le Guen zou Ngog graag samen met Samuel Eto’o voorin zien. “Ik heb contact gehad met de Kameroenese bond”, bevestigt Ngog. “Nu heb ik tijd nodig om over het één en ander na te denken. Ik voel me wel gevleid.” De FIFA-reglementen voorzien erin dat Ngog, ondanks zijn jeugdinterlands voor Frankrijk, alsnog voor de Ontembare Leeuwen mag spelen.

Bezig met laden …