voetbalzone

Nico Dijkshoorn zeikt Leeuwinnen af; Oranje-spits Katja Snoeijs slaat terug

Bart DHanis25 jul 2023, 12:29
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:02
Advertentie

Katja Snoeijs heeft in De Telegraaf uitgehaald naar Voetbal International-columnist Nico Dijkshoorn. Voorafgaand aan het WK vrouwenvoetbal oefenden de Oranje Leeuwinnen achter gesloten deuren tegen de meisjes van Oranje Onder 19 (4-1 winst) en tegen de jongens Onder 18 van Volewijckers (2-1 winst), als het aan Dijkshoorn had gelegen, werd het WK-duel met Portugal (1-0 winst) ook achter gesloten deuren gespeeld. Snoeijs slaat in het dagblad hard terug naar de columnist.

“Ik zag de eerste wedstrijd van Nederland tegen Portugal en het zou goed zijn geweest als die ook in het geheim was gespeeld”, schreef de journalist in zijn column. “Het was niet om aan te gluren. Honderden keren balverlies, steeds maar geen balcontrole voor het doel van de tegenstander en onhandige botsingen op het middenveld. Ik heb er geen briljant tactisch plan in kunnen ontdekken.”

De woorden van Dijkshoorn schoten bij Snoeijs in het verkeerde keelgat. “Het is een beetje flauw. Je hoort rondom grote vrouwenternooien zo vaak dat er niemand naar wil kijken, maar de kijkcijfers bewijzen het tegendeel. Er keken zondag volgens mij anderhalf miljoen mensen naar onze wedstrijd tegen Portugal”, liet de speelster van Everton optekenen.

De centrumspits, die donderdagnacht om 03.00 uur Nederlandse tijd hoogstwaarschijnlijk vanwege de blessure van Lineth Beerensteyn gaat starten in het duel met de Verenigde Staten, laat het daar niet bij. “Uiteindelijk maakt het niet zoveel waar het over gaat, als Dijkshoorn maar iets controversieels kan zeggen. Zo kan hij zichzelf profileren. Dat wij als speelsters van Oranje daar de dupe van zijn, maakt hem totaal niet uit.”

Bezig met laden …