voetbalzone

Nicolai Jörgensen keert na teleurstellend halfjaar terug bij oude club

Mart Oude Nijeweeme31 jan 2022, 15:45
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2022, 15:45
Advertentie

Nicolai Jörgensen keert terug bij FC Kopenhagen. De 31-jarige spits heeft bij de Deense topclub zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. Jörgensen kon transfervrij terugkeren bij FC Kopenhagen, doordat Kasimpasa zijn doorlopende verbintenis besloot te ontbinden.

Jörgensen vertrok afgelopen zomer transfervrij bij Feyenoord, nadat hij in overleg met trainer Arne Slot besloot niet langer mee te trainen met de A-selectie. De Deen had geen toekomst bij de Rotterdamse club en was uit op een transfer. Bovendien drukte hij zwaar op de begroting met een salaris van naar verluidt 1,7 miljoen euro per jaar. De deal met Kasimpasa kwam dan ook als geroepen voor Feyenoord. Jörgensen kende een uitstekend debuutseizoen bij Feyenoord, waar hij met 21 treffers een grote rol speelde in de behaalde landstitel, maar wist die vorm niet te herpakken.

Bij Kasimpasa was zijn start eveneens veelbelovend. Met twee treffers uit de eerste drie wedstrijden liet de Deen zich meteen zien. Sindsdien staat de spits echter droog. In totaal kwam hij dit seizoen 15 keer in actie in de Süper Lig, waarvan 10 keer als basisspeler. Daarin wist hij dus twee keer het net te vinden. Momenteel kampt hij met een blessure. BT meldde zondag al dat Kopenhagen Jörgensen wil verlossen van zijn teleurstellende avontuur in Turkije. Eerder droeg hij tussen 2012 en 2016 het shirt van FC Kopenhagen.

Twee weken geleden werd Jörgensen nog in verband gebracht met een terugkeer in de Eredivisie. Volgens het Turkse persbureau Sportcell kon de aanvaller rekenen op interesse van zowel Vitesse als sc Heerenveen, die de spits op huurbasis wilden overnemen. Laatstgenoemde club verzekerde zich echter van de komst van Sydney van Hooijdonk en staat op het punt om een tweede aanvaller in te lijven deze transferperiode. Ook enkele andere clubs uit de Eredivisie zouden hun oog hebben laten vallen op de voormalig aanvaller van Feyenoord.

Bezig met laden …