voetbalzone

‘Niemand kan Messi tegenhouden, dat is bij Robben ook het geval’

Peter Nusselder23 jun 2014, 08:25
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 08:25
Advertentie

Het Nederlands elftal gaat maandagavond samen met Chili uitmaken welke ploeg als eerste zal eindigen in de poule, en krijgt vervolgens te zien welk land uit Groep A in de volgende ronde de tegenstander wordt. Robin van Persie ontbreekt vanwege een schorsing, maar Arjen Robben zorgt ervoor dat de Chilenen toch enigszins angstig vooruitkijken naar het afsluitende voorrondeduel.

voetbalzone

Nottingham Forest-verdediger Gonzalo Jara zal de voornaamste bewaker van de snelle aanvaller worden en de 29-jarige Chileen weet wat hij kan verwachten. “De grootste kwaliteiten van Robben zijn explosiviteit en onvoorspelbaarheid”, tekent Sp!ts op uit de mond van Jara. “Hij is heel anders dan spelers als Fernando Torres en Diego Costa”, doelt de stopper op de spitsen van Spanje, dat woensdag met 2-0 verloor van Chili.

Jara gaat ervan uit dat hij en zijn collega-verdediger hun handen vol zullen krijgen aan Robben. “Het is onmogelijk om te zeggen hoe we hem moeten bestrijden. Kijk eens naar Lionel Messi. Iedereen weet wat hij kan en doet, maar niemand kan hem tegenhouden. Dat is bij Robben ook het geval. Spelers van dat niveau en met dergelijke kwaliteiten zijn nauwelijks te verdedigen.” Bondscoach Jorge Sampaoli sluit zich daarbij aan: “Hij gaat ons hoe dan ook hoofdpijn bezorgen, dat kan niet anders.”

Bezig met laden …