voetbalzone

‘Niemand vertelt me wat ik waard ben en ik ga er ook niet naar op zoek’

Peter Nusselder02 jun 2015, 09:48
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2015, 09:48
Advertentie

Hugo Lloris heeft het naar zijn zin bij Tottenham Hotspur, maar de keeper van het Frans elftal heeft meer dan eens laten doorschemeren dat hij graag in de Champions League wil spelen en die mogelijkheid wordt hem op White Hart Lane niet geboden. Toch is een transfer niet noodzakelijk.

voetbalzone

De 28-jarige doelman heeft er in ieder geval geen spijt van dat hij Olympique Lyon in 2012 voor the Spurs haalde. “Ik heb nooit gedacht dat dit een verkeerde beslissing is geweest. Het was voor mij een heel natuurlijke keuze, ik wilde mezelf uitdagen en kreeg de kans om naar een goede Engelse club te gaan. Natuurlijk zijn we momenteel geen titelkandidaat, maar wie weet wat er nog gaat gebeuren.”

Met een vertrek is Lloris dan ook niet echt bezig, vervolgt de Fransman in gesprek met L’Équipe. De sluitpost zou voor een vastgesteld bedrag mogen vertrekken bij Tottenham. “Maar daar denk ik helemaal niet aan. Echt waar, dat zijn zaken die spelen tussen clubs. Niemand vertelt me wat ik waard ben en daar ga ik ook niet naar op zoek. Maar zonder aanleiding wordt er over die dingen gesproken.”

“Er worden gewoon maar wat bedragen genoemd, zo werkt het. Maar er is geen transferclausule”, benadrukt Lloris. “Dat je zoals ik direct contact hebt met voorzitter Daniel Levy maakt alles wel een stuk eenvoudiger. Ik weet wat we afgesproken hebben en het is een kwestie van vertrouwen”, doelt de goalie op een mogelijk afscheid van zijn huidige werkgever, als een absolute topclub zich zou melden.

Hoewel de Frans international al geruime tijd in verband wordt gebracht met een terugkeer naar zijn vaderland, waar Paris Saint-Germain interesse zou hebben, laat Lloris weten dat een overgang naar het Parc des Princes niet aannemelijk is. “Zeg nooit nooit, maar ik heb andere ideeën in mijn hoofd. En ik vind de kritiek op de huidige PSG-keeper Salvatore Sirigu onterecht”, merkt Lloris op.

Bezig met laden …