voetbalzone

‘Niemand weet wat er zou zijn gebeurd als ik bij Feyenoord was gebleven’

Thijs Post13 jul 2011, 18:36
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 18:36
Advertentie

Rajiv van la Parra hoopte een contract bij AZ te verdienen, maar de Alkmaarders gaven hem woensdag te kennen dat hij niet hoeft te rekenen op een dienstverband. De twintigjarige vleugelaanvaller keert zodoende terug naar het Franse Caen, de club die hij in 2008 verkoos boven Feyenoord. Een doorbraak in Frankrijk bleef echter uit.

“In drie seizoenen heb ik te weinig gespeeld”, laat Van la Parra optekenen in Voetbal International. “Ik vond dat het goed ging op trainingen. Het is ook niet zo dat ik met diverse trainers te maken had. Op de een of andere manier kwam ik gewoon niet aan bod. De reden heb ik nooit echt te horen gekregen. Ik ben niet gewezen op punten die ik moest verbeteren.”

“Spijt heb ik niet van mijn vertrek”, gaat Van la Parra verder. “Niemand weet wat er zou zijn gebeurd als ik bij Feyenoord was gebleven. In defensief opzicht heb ik in Frankrijk veel geleerd, ik ben fysiek sterker geworden. Maar als aanvaller kwam ik een beetje stil te staan in mijn ontwikkeling. Ik wil nu vooruit, nieuwe stappen maken.”

“Ik was A-junior. Terwijl andere jongens een contract kregen, hoorde ik maar niets. Caen kwam met een aanbieding, ik kon meteen aansluiten bij de A-selectie. Voor die kans wilde ik gaan. Opeens schrok Feyenoord wakker. Toen hoefde het voor mij niet meer. Ik moest op een gegeven moment een keuze maken en als iemand je echt waardeert, wacht je niet af.”

Bezig met laden …