voetbalzone

Niet Ajax maar Genoa wordt nieuwe werkgever aanvaller Rudolf

Daniel Cabot Kerkdijk30 jan 2010, 06:00
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2010, 06:00
Advertentie

Gergely Rudolf is Ajax door de vingers geglipt. De aanvaller van Debreceni VSC wilde niets liever dan naar Amsterdam, werd begeerd door Martin Jol, kostte de club maar 350.000 euro, maar bleek te duur. De aanvaller tekende vrijdagavond een contract bij het Italiaanse Genoa, zo meldt De Telegraaf.

"Ik hoorde het van zijn zaakwaarnemer", zegt bondscoach Erwin Koeman zaterdag in het dagblad. "Ik hoop dat hij een juiste keuze heeft gemaakt." De Nederlander liet afgelopen week weten dat de Amsterdammers snel moesten handelen. "Als je het geld dat Ajax moet betalen afzet tegen de zestien miljoen euro die betaald is voor Miralem Sulejmani, is dit een koopje. En hij is beslist niet minder."

Ajax-coach Martin Jol vertelde onlangs de 24-jarige Hongaar van naam te kennen, maar benadrukte ook dat er momenteel op financieel gebied weinig mogelijk is. Jol is afhankelijk van de verhuur van één of meer Ajacieden. Rudolf debuteerde bij het Franse AS Nancy, maar brak daar niet door. Hij keerde terug naar Hongarije waar hij in 46 competitiewedstrijden 22 keer doel trof.

Bezig met laden …