voetbalzone

'Niet AZ maar VfB Stuttgart benaderde Advocaat half november'

Daniel Cabot Kerkdijk08 dec 2009, 07:12
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2009, 07:12
Advertentie

Het blijft nog altijd onduidelijk wie de waarheid spreekt inzake het tijdstip van benadering van Dick Advocaat. AZ ontkent eerder dan afgelopen zaterdag contact te hebben gehad met de bondscoach van België, de keuzeheer deelt die mening, maar bondsvoorzitter François De Keersmaecker liet afgelopen weken weten dat er al enkele weken geleden een oriënterend gesprek zou zijn geweest. Volgens De Telegraaf was niet AZ een paar weken geleden geïnteresseerd in zijn diensten, maar het geplaagde VfB Stuttgart uit Duitsland.

/

Al bij het twee maanden eerder in dienst treden van de Rode Duivels bedong Advocaat dat hij eventueel ook tijdelijk elders aan de slag mocht. Evenals collega Guus Hiddink met Rusland en Chelsea. Na de oefeninterland tegen Hongarije van 14 november jongstleden zou Advocaat niet hebben laten weten dat AZ geïnteresseerd was, de versie van diverse media, maar de bondstop herinnert hebben aan de eerder gemaakte afspraken over een duobaan.

Volgens de ochtendkrant had Stuttgart enkele dagen daarvoor aangeklopt bij de 61-jarige Hagenaar, die met Borussia Mönchengladbach reeds een Duitse club op zijn conduitestaat heeft staan. Daar zat Markus Babbel indertijd op de wip en deze week werd hij ontslagen door Stuttgart. Advocaat zou de Bundesliga-club toentertijd uiteindelijk vriendelijk hebben bedankt voor haar interesse. Christian Gross werd nog geen 24 uur na het congé van Babbel benoemd tot hoofdtrainer.

Bezig met laden …