voetbalzone

'Niet bang voor de speelstijl van het Nederlands elftal'

Thijs Post04 jun 2014, 14:06
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2014, 14:06
Advertentie

Groep B is zeker niet de makkelijkste poule op het WK. Met Spanje, Nederland en Chili zijn er drie landen actief die het ver kunnen schoppen op het toernooi. Xabi Alonso, middenvelder van regerend wereldkampioen Spanje, weet dat de eerste wedstrijd direct een belangrijke is. Spanje neemt het op 13 juni op tegen het Nederlands elftal.

voetbalzone

“Het is een lastige groep”, laat de controleur optekenen in Marca. “Nederland heeft een uitstekend team met jonge spelers die het goed willen doen. Wij moeten erg voorzichtig zijn. Als zij winnen, wordt het heel erg lastig voor ons.” In 2010, toen Spanje-Nederland de finale was, was Alonso er ook al bij. “Destijds speelden ze met de intensiteit en de wil om te winnen die nodig is in een finale. Nee, we zijn er niet bang voor of bezorgd om.”

De middenvelder van Real Madrid noemt Oranje niet in het rijtje met topfavorieten. “Brazilië, Duitsland, Argentinië, Italië en Spanje. Dat zijn de landen die ook historisch gezien een goede kans hebben. Een duidelijke favoriet is er niet, ik sluit een verrassing niet uit”, klinkt het.

Bezig met laden …