voetbalzone

Niet Barcelona, maar Manchester City favoriet in strijd om Sánchez

Bart Kruyt14 jun 2011, 09:40
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2011, 09:40
Advertentie

Vorige week werd nog gemeld dat Alexis Sánchez persoonlijk al rond is met Barcelona, maar de Spaanse club is niet de belangrijkste kandidaat om de aanvaller over te nemen van Udinese. Dat is Manchester City, beweert clubeigenaar Giampaolo Pozzo: “Het Engelse voetbal is immers erg rijk en in Engeland weten ze jong talent op de juiste wijze te waarderen”, zei de preses.

/

De 22-jarige Sánchez leek voor 35 miljoen euro te kunnen vertrekken, maar Pozzo heeft dollartekens in de ogen gekregen en stelt nu dat dit bedrag niet hoog genoeg meer is. “Ik denk dat de kans fifty-fifty is dat hij blijft”, zei Pozzo. “Maar als hij vertrekt, dan geef ik Manchester City de beste kansen om hem in te lijven. Het Engelse voetbal is immers erg rijk en in Engeland weten ze jong talent op de juiste wijze te waarderen.”

Pozzo wil nu naar verluidt 45 miljoen euro hebben voor Sánchez: dat is het complete bedrag dat Barcelona deze zomer kan uitgeven. Het is maar de vraag of de Champions League-winnaar al haar transfergeld in één speler wil investeren. “Internazionale, Juventus, Barcelona en City zijn concreet voor Alexis”, beweerde Pozzo. “Maar vooralsnog heb ik geen aanbiedingen ontvangen die goed genoeg zijn voor de speler.”

Bezig met laden …