voetbalzone

'Niet dat ik aandacht tekortkwam, maar Graziano is echt een hype'

Matthijs van Laar02 jan 2014, 08:25
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2014, 08:25
Advertentie

Alhoewel hij Feyenoord nog geen enkele hoofdprijs bezorgd, is Graziano Pellè ongekend populair in en rondom Rotterdam. De Italiaanse spits kwam in de zomer van 2012 over van Parma, nadat hij eerder in het shirt van AZ weinig potten wist te breken. Het bleek echter een gouden greep van de technische leiding: Pellè scoort erop los en is uitgegroeid tot een cultfiguur.

/

Pierre van Hooijdonk, die begin jaren nul eveneens aan de lopende band scoorde in De Kuip, is onder de indruk. "Graziano is nog populairder dan ik destijds", erkent hij in het Algemeen Dagblad. "Niet dat ik aandacht tekortkwam, maar hij is een hype. Echt ongekend." De hoofdrolspeler zelf vindt dat vreemd, aangezien hij de club nog altijd niets tastbaars heeft achtergelaten.

"Pierre won de UEFA Cup voor Feyenoord. Hij scoorde vaker en was beslissender dan ik. De enige reden dat ik populairder ben, is misschien omdat ik Italiaan ben", denkt Pellè. "Hartstikke leuk dat jongetjes in Rotterdam hetzelfde kapsel willen als ik, maar Pierre heeft de UEFA Cup gewonnen. Dat telt écht. Dat blijft voor altijd."

Bezig met laden …