voetbalzone

‘Niet één van de spelers liet het hoofd hangen na duel met Oranje'

Daniel Cabot Kerkdijk29 mei 2010, 09:27
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2010, 09:27
Advertentie

Ondank de kritiek in de Mexicaanse media na de twee verloren oefeninterlands in de aanloop naar het WK op de nationale ploeg is er binnen de spelersgroep nog volop vertrouwen. “Wij voelen ons niet overlopen”, zo liet AZ-verdediger Héctor Moreno zaterdag weten in de vaderlandse media. Waar de Zuid-Amerikanen maandag in Londen met 3-1 onderuitgingen tegen Engeland, verloor de ploeg woensdag met 2-1 van Oranje in Freiburg.

“Ik zag niet één van mijn ploeggenoten het hoofd laten hangen na de verloren wedstrijden tegen Engeland en Nederland”, zo nam Moreno het op voor zijn teamgenoten. De verdediger durft zelf te stellen dat de verloren oefeninterlands een positief effect zullen hebben. “Hoewel de resultaten niet zijn zoals we wilden, helpen deze wedstrijden ons toch weer vooruit. En dat is het belangrijkste voor ons.”

Op 11 juni zal Mexico er moeten staan, wanneer het tegen thuisland Zuid-Afrika het WK zal gaan openen. Moreno hoopt dat zijn elftal er dan klaar voor is: “We zijn er hard voor aan het werken.” In Groep A van Mexico en Zuid-Afrika zitten eveneens Uruguay en Frankrijk. Tot die tijd zal de équipe van Javier Aguirre nog een oefeninterland afwerken tegen Gambia.

Bezig met laden …