voetbalzone

'Niet in staat geweest om wereldteam als Argentinië lastig te maken'

Daniel Cabot Kerkdijk12 aug 2010, 09:37
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2010, 09:37
Advertentie

Robbie Keane speelde woensdagavond tegen Argentinië zijn honderdste interland, maar de aanvaller kon het heugelijke feit niet opluisteren met een overwinning. Door een doelpunt van Ángel Di Maria wonnen de Zuid-Amerikanen in Dublin met 0-1. De Ieren, die het zonder de zieke bondscoach Giovanni Trapattoni moesten stellen, bleven na afloop enigszins gefrustreerd achter.

/

"Het was een zware wedstrijd", vertelde Keane na afloop aan Sky Sports. "We speelden tegen een wereldteam en we waren vaak niet in staat om het hen lastig te maken." In de slotfase was Keane dicht bij een treffer, maar een tackle van Martin Demichelis was afdoende om de aanvaller van Tottenham Hotspur te stoppen. "We hadden slechts een paar halve kansen, meer niet."

"We creëerden weinig mogelijkheden, maar je steekt wel veel op als je tegen zo'n lastige tegenstander speelt", besloot Keane. "De eerste helft hadden we het moeilijk, maar na rust speelden we meer op hun helft om het voor ons makkelijker te maken." Keane was enigszins trots op zijn honderdste interland. "Het is een mooi aantal, maar ik had vanavond (woensdag, red.) liever gewonnen."

Bezig met laden …