voetbalzone

Niet Mourinho maar Cagliari-trainer Allegri Trainer van het Jaar

Daniel Cabot Kerkdijk01 feb 2010, 15:27
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2010, 15:27
Advertentie

José Mourinho heeft inmiddels in Italië al de nodige successen geboekt. De Portugese oefenmeester staat met Internazionale bovenaan in de Serie A, maar hij werd geen trainer van het jaar in Italië. Maandag kozen de Italiaanse coaches voor hun collega Massimiliano Allegri, trainer van Cagliari, zo melden Italiaanse media.

Met de eilandbewoners eindigde Allegri vorig jaar op de negende positie in de Serie A. Voor de 42-jarige oefenmeester is het een opmerkelijk jaar omdat hij bij Cagliari met vijf nederlagen begon. Dit seizoen staat Allegri met zijn elftal echter op de achtste plaats. Mede door die prestaties werd de oefenmeester veelvuldig genoemd als trainerskandidaat bij onder meer Juventus, waar nu Alberto Zaccheroni de scepter zwaait.

“Ik ben blij met deze prijs”, benadrukte Allegri na het ontvangen van de Panchina d'Oro. De trainer was duidelijk over zijn duel met collega Mourinho. “Ik voelde het niet als een wedstrijd tussen mij en Mourinho. Ik ben gewoon blij dat ik gewonnen heb, omdat een behoorlijk aantal goede trainers op mij gestemd hebben”, aldus Allegri.

Bezig met laden …