Niet Nkufo maar Beckham plaatst zich voor finale in Western Conference

Daniel Cabot Kerkdijk08 nov 2010, 08:26
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2010, 08:26

Los Angeles Galaxy heeft zich zondag (lokale tijd) geplaatst voor de finale in de Western Conference van de Major League Soccer. De ploeg van trainer Bruce Arena rekende thuis af met Seattle Sounders, de werkgever van Blaise Nkufo: 2-1. De heenwedstrijd was met 0-1 al in het voordeel van de club van David Beckham uitgevallen.

/

Beckham had een belangrijk aandeel in de overwinning. In acht minuten tijd stond hij met een corner en een vrije trap aan de basis van de doelpunten van Edson Buddle en Omar González. De tegentreffer van Steve Zakuani vier minuten voor het einde viel te laat om voor een spannende slotfase te zorgen.

In de eindstrijd van de Western Conference is FC Dallas de tegenstander. De winnaar treft in de finale van de Major League Soccer op 21 november de beste club van de Eastern Conference, Colorado Rapids of San Jose Earthquakes.