voetbalzone

‘Niet overdrijven, want we zijn trots op ons Champions League-seizoen’

Gijs Freriks13 apr 2016, 10:34
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2016, 10:34
Advertentie

VfL Wolfsburg leek na de 2-0 overwinning in Duitsland op rozen te zitten tegen Real Madrid, maar vond dinsdagavond alsnog zijn Waterloo in de kwartfinale van de Champions League. “We begonnen niet goed”, concludeerde trainer Dieter Hecking in gesprek met Kicker.

/

“Het is niet leuk om met 3-0 te verliezen en zeker niet wanneer twee van de drie doelpunten uit standaardsituaties vallen. Op dit niveau zijn dergelijke details beslissend. Als je verder wil komen, moet je niet één, maar twee goede wedstrijden spelen. Ik was over fases van het spel tevreden, maar de echte overtuiging ontbrak. De teleurstelling is nu groot, maar we moeten nu in de Bundesliga laten zien dat we het hoofd omhoog kunnen houden”, aldus Hecking.

Directeur Klaus Allofs liet aan Goal weten dat alle spelers ‘enorm teleurgesteld’ zijn: “Maar we moeten niet overdrijven, want we kunnen trots zijn op ons Champions League-seizoen en op de twee wedstrijden tegen Real. We kunnen nu twee, drie dagen balen, maar moeten hier ook weer zelfvertrouwen uit halen. We hebben een ploeg als Real namelijk bijna uitgeschakeld. Ik ben helemaal tevreden over ons Champions League-seizoen, want we hebben ons als ploeg weer een beetje ontwikkeld.”

Bezig met laden …