voetbalzone

Niet Ronaldo, maar Van Persie aangemerkt als ‘lastigste tegenstander ooit’

Rian Rosendaal25 jun 2023, 15:14
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 15:14
Advertentie

Voor Felipe Santana is het duidelijk: Robin van Persie is de lastigste tegenstander die hij ooit trof. De Braziliaanse verdediger (37) stond ooit met Borussia Dortmund tegenover Arsenal in de Champions League en had destijds zijn handen vol aan de Nederlandse aanvaller. Santana durft zelfs te stellen dat hij spelen tegen Van Persie lastiger vond dan het bewaken van Cristiano Ronaldo.

"Robin van Persie, ongelooflijk", antwoordt Santana op de vraag van GOAL wat nou de beste speler is geweest die hij tijdens zijn loopbaan tegenkwam. "Ik heb tegen Cristiano Ronaldo en heel veel andere spelers gespeeld, maar ik had het ongelooflijk lastig tegen Van Persie. Daarom koos ik ook voor hem als lastigste tegenstander ooit." De inmiddels voor het Braziliaanse Atlético Catarinense Santana is in Europa het meest bekend van zijn periodes bij Dortmund en rivaal Schalke 04.

Santana stond in zijn lange carrière overigens slechts één keer tegenover Van Persie. Dat was op 23 november 2011, toen Arsenal in de groepsfase van de Champions League met 2-1 won van Dortmund. De inmiddels afgezwaaide aanvaller was die avond in topvorm en scoorde tweemaal voor the Gunners. Twee maanden eerder scoorde Van Persie ook op bezoek in Dortmund, dat in de slotfase pas langszij kwam dankzij een wonderschoon doelpunt van Ivan Perisic.

Ronaldo was tweemaal de tegenstander van Santana. De eerste ontmoeting was op 30 april 2013, toen Dortmund in de halve finale van de Champions League met 2-0 verloor van Real Madrid. Dankzij de 4-1 zege op eigen veld werd alsnog de finale bereikt door de Duitsers. De tweede confrontatie volgde bijna een jaar later, toen Santana het shirt van Schalke droeg. Real Madrid won met maar liefst 1-6 in de achtste finale van het miljardenbal en Ronaldo was met twee goals en twee assists een ware plaag voor Santana.

Bezig met laden …