voetbalzone

Niet Sollied maar Vercauteren nieuwe hoofdtrainer Genk

Bart Kruyt03 dec 2009, 21:24
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2009, 21:24
Advertentie

Trond Sollied gaat toch niet aan de slag bij Racing Genk. De voormalig oefenmeester van SC Heerenveen sprak met de Belgische club en noemde het ‘een interessante optie’, maar Genk heeft nu besloten om met Frank Vercauteren in zee te gaan. De voormalig interim-bondscoach werd donderdagavond aan de pers voorgesteld.

Genk was op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer sinds het ontslag van Hein Vanhaezebrouck en leek voor Sollied te gaan kiezen. De Noor kreeg een belletje en zag de uitdaging wel zitten, maar ziet nu dat Genk voor Vercauteren heeft gekozen. Vrijdag geeft de club op een persconferentie meer duidelijkheid over de aanstelling van de Belg, die zondag zal beginnen bij zijn nieuwe club. De wedstrijd van zaterdag in Westerlo neemt assistent-coach Pierre Denier nog voor zijn rekening.

Vercauteren startte zijn trainerscarrière in 1998 als assistent-trainer bij Anderlecht en was er van februari 2005 tot november 2007 hoofdtrainer. Vervolgens ging hij aan de slag als assistent van bondscoach René Vandereycken, die hij na diens vertrek tijdelijk opvolgde. Vercauteren werd op zijn beurt weer afgelost door Dick Advocaat.

Bezig met laden …