voetbalzone

Niet te stuiten Milik evenaart Suárez: 'We zijn niet van hetzelfde niveau'

Matthijs van Laar20 mrt 2016, 20:15
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2016, 20:15
Advertentie

Arek Milik is de laatste weken uitstekend op dreef en zette zijn doelpuntenreeks voort in de kraker tegen PSV. Daar had de Pool niet lang voor nodig: binnen twee minuten kopte hij Ajax op voorsprong, die de Amsterdammers vervolgens niet meer uit handen zouden geven. Van revanchegevoelens jegens coach Frank de Boer is echter geen sprake.

/

De Ajax-coach liet Milik in de topwedstrijden geregeld buiten zijn elftal, hetgeen de spits er onlangs toe verleidde om te stellen dat hij ‘tegen PSV waarschijnlijk toch niet zou gaan spelen’. De Boer trok zich er niks van aan en reageerde nooit op die uitlatingen. “Nee, nee, dit is ook helemaal geen revanche”, zei Milik na afloop van de knappe 0-2 overwinning van Ajax in Eindhoven.

“Ik ben er helemaal niet mee bezig wat mensen zeggen of schrijven. Ik lees het ook allemaal niet”, ging hij verder in gesprek met Metro. “Als ik het wel lees, ga ik er misschien later een keer over nadenken en dan zit het in mijn achterhoofd. Daarom lees ik het gewoon niet, dan kan ik me beter concentreren.”

Zijn vroege openingstreffer betekende voor de Pools international dat hij nu in vijf achtereenvolgende competitieduels heeft gescoord. De laatste die dat voor elkaar kreeg, was Luis Suárez. “Dat is heel leuk en een eer, maar dat wil niet zeggen dat je mij met hem kan vergelijken. We zijn niet van hetzelfde niveau, zullen we maar zeggen”, aldus Milik.

Bezig met laden …