voetbalzone

Nieuw Ajax-shirt zorgt voor negatieve reacties op social media: ‘Hup Arsenal’

Wessel Antes07 jul 2023, 08:20
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 08:20
Advertentie

Ajax heeft het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2023/24 bekendgemaakt. De Amsterdamse club speelt zoals ieder jaar in het traditionele wit-rood-wit, al kent het nieuwe thuisshirt ook andere kenmerken dan in de afgelopen jaren. Zo gaat het elftal van trainer Maurice Steijn spelen met het clublogo centraal op de borst. In de nek wordt het shirt gekenmerkt door drie verticale Andreaskruisen, uit het stadswapen van Amsterdam.

Vrijdagochtend pakt Ajax uit met een foto van Devyne Rensch, gehuld in het nieuwe tricot. Het clublogo van Ajax keert dit seizoen terug naar de oorspronkelijke plek. In de legendarische jaren zeventig speelden de Amsterdammers altijd met het embleem centraal op het shirt, terwijl dat ook tussen 1991 en 2010 de normale gang van zaken was. De afgelopen jaren zat het logo meer aan de zijkant van de borst.

Ook Adidas heeft het logo iets aangepast, wat een wereldwijde verandering is. Het logo van het Duitse merk is te zien boven het clublogo van Ajax. Wat al bekend was, is de verandering in shirtsponsoring. Ziggo Sport staat komend seizoen op de achterzijde van het Ajax-shirt. Hoofdsponsor Ziggo vervangt het GigaNet-logo door het logo van haar eigen sportzender. Op de voorkant blijft enkel Ziggo staan, waardoor de merknaam nu op beide kanten van het Amsterdamse shirt te zien zal zijn. Ziggo Sport komt onder het rugnummer te staan tijdens wedstrijden in de Eredivisie en TOTO KNVB Beker.

Op social media zijn de eerste reacties opvallend negatief. Een supporter vindt het shirt lijken op dat van Arsenal, zo blijkt uit zijn reactie: “Hup Arsenal”, waarna hij afsluit met een emoji die aan het kotsen is. Een ander is met name boos op Adidas: “Dat Adidas mag ook alles flikken tegenwoordig…” Ook de prijs van het shirt wordt bekritiseerd. Voor een volwassene kost een heel tenue, exclusief bedrukking, 168 euro. Met een naam naar keuze gaat het totaalplaatje richting de tweehonderd euro.

Bezig met laden …