voetbalzone

Nieuw blessureleed van Pieters kost PSV mogelijk miljoenen

Daniel Cabot Kerkdijk22 jan 2013, 06:15
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2013, 06:15
Advertentie

De nadelige gevolgen, niet alleen sportief maar ook financieel, van de nieuwe blessure van Erik Pieters zijn enorm voor PSV. De verdediger staat na zijn onbezonnen actie van vorige week vrijdag tegen PEC Zwolle minimaal zes weken buitenspel, maar het kan ook zo maar zo zijn dat hij dit seizoen helemaal niet meer speelt. Hij maakte vrijdag zijn rentree na negen maanden afwezigheid vanwege een zware blessure aan zijn middenvoetsbeentje.

/

Pieters was afgelopen seizoen al vier maanden uit de roulatie met een identieke kwetsuur. Door al het blessureleed speelde hij in het afgelopen kalenderjaar maar twaalf officiële wedstrijden voor PSV. Ook het EK in Polen en Oekraïne met Oranje miste hij. In Eindhoven maakt men zich volgens De Telegraaf zorgen over zijn contractuele situatie, daar de verbintenis in de zomer van 2014 reeds afloopt.

Als PSV nog een redelijke transfersom voor de 24-jarige Pieters wil vangen, zal het hem komende zomer moeten verkopen. Dat is door de recente, zorgwekkende ontwikkelingen echter geen vanzelfsprekendheid. Voor PSV is het extra cru dat technisch manager Marcel Brands in de zomer van 2011 een transfer van Pieters naar Newcastle United, voor ongeveer zeven miljoen euro, blokkeerde.

Bezig met laden …