voetbalzone

Nieuw contract uitgelekt: 'FC Twente kan miljoenen verdienen bij doorverkoop'

Matthijs van Laar01 mrt 2016, 11:12
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2016, 11:12
Advertentie
/

Bij FC Twente zal men vurig hopen dat Jesús Corona zich stormachtig doorontwikkelt in het shirt van FC Porto. Mocht de Mexicaanse aanvaller namelijk worden doorverkocht, dan ontvangen de Enschedeërs dertig procent van de transfersom, zo staat te lezen in het contract dat dinsdag via de klokkenluiderwebsite Football Leaks uitlekte.

Verder komt aan het licht dat naast de 10,5 miljoen euro die de Portugese topclub betaalde voor Corona, ook 1.250.000 euro werd overgemaakt aan twee makelaars. Ook wordt opnieuw de in Volendam gevestigde firma Nortfhield Sports aangehaald, dat fors (vijf ton) aan de transfer van de Mexicaans international lijkt te hebben verdiend. Daarvoor moest de firma FC Twente ervan overtuigen dat het bod van FC Porto de moeite waard is.

Als de afspraken uit het contract worden nagekomen, heeft FC Twente afgelopen maandag het tweede gedeelte van de transfersom, zo’n één miljoen euro, ontvangen. Het laatste gedeelte van de totale som moet uiterlijk 31 juli zijn overgeschreven.

Bezig met laden …