voetbalzone

Nieuw elan in Milaan: 'Bij de komst van Ronaldo was het net zo'

Matthijs van Laar24 jun 2015, 14:50
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2015, 14:50
Advertentie
voetbalzone

Internazionale wil de weg omhoog weer inslaan. De Italiaanse topclub heeft een aantal magere jaren achter de rug en slaagde er afgelopen seizoen niet eens in om zich te kwalificeren voor Europa. De komst van Geoffrey Kondogbia is echter het begin van een nieuw tijdperk, denkt oud-voorzitter Massimo Moratti.

De steenrijke zakenman deed de club vorig jaar over aan Erick Thohir, maar moest van een afstandje aanzien hoe de club steeds verder weggleed. De Indonesiër besloot daarom om in te grijpen en trok 35 miljoen euro uit voor de speler van AS Monaco, die aanvankelijk op weg leek naar rivaal AC Milan. "Mijn felicitaties aan Erick", zegt Moratti in de Corriere dello Sport. "Kondogbia is een belangrijke aanwinst. Hij is jong en zet de standaard voor de toekomst."

Het enthousiasme rond over de komst van de 22-jarige international van Frankrijk werkt aanstekelijk, merkt Moratti. "Het is te vergelijken met de komst van Ronaldo (in 1997, red.). Toen wisten we ook dat we een kampioen hadden aangetrokken. Hopelijk gaat Kondogbia het ook geweldig doen. De voorzitter heeft dat wel verdiend, gezien zijn inzet. Hij vroeg me wat ik ervan vond en ik heb gezegd dat ik het een uitstekende aankoop vind."

Bezig met laden …