voetbalzone

Nieuw gezicht imponeert Rooney: ‘We zijn allemaal erg blij met hem’

Erik van Dam30 sep 2014, 12:06
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2014, 12:06
Advertentie

Door de vele blessures in zijn selectie koos Louis van Gaal er zaterdag tegen West Ham United voor Patrick McNair te laten debuteren. De negentienjarige centrale verdediger mocht in de basis beginnen bij Manchester United en bleef negentig minuten staan: hij stapte met een 2-1 overwinning van het veld. Wayne Rooney vindt dat de jonge Noord-Ier het voortreffelijk deed.

voetbalzone

Van Gaal gaf McNair de kans omdat Chris Smalling, Phil Jones en Jonny Evans allen ontbraken door blessures. McNair begon achterin met Marcos Rojo in de basis, een duo dat nog niet eerder samen speelde. “Dit was waarschijnlijk een van de grootste tests waaraan je een jonge verdediger kunt onderwerpen, tegen een team dat veel crosspasses geeft, maar hij rechtte de rug en hield zich sterk”, zag Rooney.

“Met name in de tweede helft deed hij het goed”, zegt de aanvoerder lovend. “Het wordt niet veel zwaarder dan zaterdag, qua fysiek en agressie, maar hij ging er goed mee om en we zijn allemaal heel erg blij met hem.” McNairs mooiste moment kwam toen hij, op de doellijn, een kopbal van Enner Valencia nog weghaalde. “Dat was geweldig”, beaamt Rooney.

Bezig met laden …