voetbalzone

Nieuw verlies brengt positie Schotse coach Burley in geding

Matthijs van Laar15 nov 2009, 12:20
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2009, 12:20
Advertentie
/

Het is nog maar de vraag of Schotland onder leiding van bondscoach George Burley zal starten aan de campagne zich te plaatsen voor het EK in Polen en Oekraïne. De oefenmeester ligt zwaar onder vuur vanwege de aanhouden magere prestaties van The Tartan Army en lijkt een pas op de plaats te moeten gaan maken.

Zaterdag gingen de Schotten met 3-0 onderuit tegen Wales, en na afloop bevestigde Burley zelf dat hij zijn functie bij de bond niet langer zeker is. De verliespartij betekende de derde achtereenvolgende voor Schotland, die zich eerder al niet bij de beste twee in kwalificatiegroep 9 van de Europese zone wisten te spelen. Nederland won de poule met overmacht, terwijl Noorwegen de Britten op doelsaldo voor bleef.

De voormalig trainer van Hearts of Midlothian en Ipswich Town kreeg desondanks het volle vertrouwen van de bond, die openlijk uitsprak met Burley door te willen tot en met het EK van 2012. De kansloze nederlaag tegen Wales lijkt echter alles te veranderen. Bondsvoorzitter Gordon Smith wilde nog niet verder over de zaak uitweiden, maar wel liet hij weten dat er binnenkort naar de positie van Burley ‘zal worden gekeken’.

Bezig met laden …